Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijzondere ontmoetingen (Kerken als ontmoetingsplaats)

04/09/2023 - 09/09/2023

De kerk als ontmoetingsplaats en expositieruimte biedt een interessante kijk op de functie van de kerk in de toekomst. Steeds meer kerken komen leeg te staan en/of zijn op zoek naar een andere maatschappelijke invulling. Dit project richt zich op de potentie van kerken om een bezoekerscentrum of expositieruimte te maken.
Drie weken in september (4 t/m 24 September) stellen de 60 kerken langs de waddenkust hun deuren open. Inwoners van Noord Holland, Friesland, Groningen en toeristen gaan op ontdekkingsreis langs de Waddenkust. Dat kan per auto, lopend, per fiets of per bus (Arriva-Arrangement). Naast het ontdekken en beleven van de Waddenkust is het bezoek aan de kerken een rode draad in deze ontdekkingsreis. Bewoners en ondernemers zorgen voor een verrassende presentatie in de kerken. Dat kan van eenvoudige openstelling met informatie via een QR- code tot een complete expositie, theeschenkerij of culturele optredens in de kerk.

De inbreng (kwaliteit, enthousiasme) van lokale bewoners bepaalt mede het succes voor de ontmoetingsplekken. In de door Merk Fryslân uitgegeven reisgids is deze kerkenroute (met de kerken die deelnemen) ook opgenomen. Om toeristen en inwoners uit te dagen en te inspireren om alle locaties te bezoeken kan er bijvoorbeeld in elke kerk een (digitale) stempelpost (via QR code) zijn. Maar er kan ook een escapegame worden gemaakt waarbij de “code kan worden gekraakt” na een bezoek aan alle kerken. Dit laatste spreekt ook de jongeren aan.

Details

Begin:
04/09/2023
Einde:
09/09/2023
Evenement Category: